Petua Di Dapur Untuk Yang Baru Bergelar Isteri

Petua Di Dapur Untuk Yang Baru Bergelar Isteri - Hallo sahabat TIMES NEWS MALAYSIA, Pada Artikel yang anda baca kali ini dengan judul Petua Di Dapur Untuk Yang Baru Bergelar Isteri, kami telah mempersiapkan artikel ini dengan baik untuk anda baca dan ambil informasi didalamnya. mudah-mudahan isi postingan Artikel Artis Malaysia, Artikel Bisnis, Artikel Bola Sepak, Artikel Maklumat Terkini Mengenai Melaysia, Artikel Malaysia News, Artikel Malaysia Today, Artikel News, Artikel Perniagaan, Artikel Times News, Artikel Viral, yang kami tulis ini dapat anda pahami. baiklah, selamat membaca.

Judul : Petua Di Dapur Untuk Yang Baru Bergelar Isteri
link : Petua Di Dapur Untuk Yang Baru Bergelar Isteri

Baca juga


Petua Di Dapur Untuk Yang Baru Bergelar Isteri

Selain petua malam pertama, petua ini juga penting. Kan orang tua selalu berpesan cara untuk tambat hati suami adalah melalui perutnya. Jadinya inilah yang perlu dimahirkan dulu.
Tapi sebelum memasak, VK kongsi asas untuk memilih sayur, ikan atau ayam yang baik bila ke pasar Jadi dapatlah anda sediakan yang terbaik untuk suami. Barulah encik suami sayang.
1. Ayam – pastikan daging dan kulitnya warna merah. Jika sudah berwarna biru jangan beli, itu tanda daging ayam sudah busuk. 
2. Ikan – cari ikan yang nampak berkilat dan lihat juga matanya. Cari mata ikan yang warna cerah dan berlendir. Ini tanda ikan baru.  
3. Udang – warna masih merah dan kulit belum tanggal. Jangan beli kepala udang yang sudah hitam dan badan lembik.
4. Kerang – cengkerang tertutup. Ada juga yang pilih isi kerang yang berwarna merah dan terkeluar sedikit. Tanda kerang masih baru.
5. Ketam – lihat warna cengkerangnya, terutama bahagian atas dan juga pada sepit. Warna kebiruan menandakan ketam segar. Boleh juga timbang ketam menggunakan, yang berat tanda isi padat. 
6. Kubis – pilih yang ringan dan bila dipotong nampak rongganya besar. Kobis ini selalunya manis dan sedap.
7. Sawi – pilih daun lebar tapi batang kecil. Sawi yang batang besar biasanya pahit.
8. Timun- pilih yang lurus dan pangkalnya tak banyak warna hijau. Timun yang banyak warna hijau selalunya pahit.
9. Tomato- pilih yang ada sedikit warna hijau, jangan semua merah. Ini tanda isinya padat dan ranggup. Tomato yang berwarna merah semuanya bermakna sudah betul-betul masak dan selalunya tidak  tahan lama.
10. Keledek- pilih yang bentuk lurus, kulitnya bersih. 
Ok, sekarang dah tahu petua pilih bahan mentah, bolehlah mula memasak. Semoga enak hidangannya.

Kredit: Vanilakismis



✍ Sumber Pautan : ☕ Siakapkeli

Kredit kepada pemilik laman asal dan sekira berminat untuk meneruskan bacaan sila klik link atau copy paste ke web server : http://ift.tt/2sZSU1A

(✿◠‿◠)✌ Mukah Pages : Pautan Viral Media Sensasi Tanpa Henti. Memuat-naik beraneka jenis artikel menarik setiap detik tanpa henti dari pelbagai sumber. Selamat membaca dan jangan lupa untuk 👍 Like & 💕 Share di media sosial anda!



Appear first on Times News Malaysia


Demikianlah Artikel Petua Di Dapur Untuk Yang Baru Bergelar Isteri

Sekianlah artikel Petua Di Dapur Untuk Yang Baru Bergelar Isteri kali ini, mudah-mudahan bisa memberi manfaat untuk anda semua. baiklah, sampai jumpa di postingan artikel lainnya.

Anda sekarang membaca artikel Petua Di Dapur Untuk Yang Baru Bergelar Isteri dengan alamat link https://timesnewsmalaysia.blogspot.com/2017/06/petua-di-dapur-untuk-yang-baru-bergelar.html

Subscribe to receive free email updates: